Росія планує відновити випуск літаків А-50

Росія планує відновити виробництво літаків A-50

Росія має намір відновити виробництво літаків A-50, які активно використовуються для атак на ЗСУ. Про це повідомив гендиректор корпорації "Ростех" Сергій Чемезов. Він стверджує, що ці літаки є необхідними на передовій для російських окупантів та добре продаватимуться за кордоном.

«Звісно, цей літак потрібний. Звісно, будемо його робити. Він не тільки нашій армії потрібний, але він і на експорт іде дуже добре», - сказав Чемезов.

У лютому стало відомо про збиття російських літаків A-50 і ІЛ-22М над Азовським морем. Знищення А-50 було визнане унікальною подією в історії російської армії та серйозним ударом по її репутації.

Також українські військові збили ще один російський літак A-50 над акваторією Азовського моря.

Продовжується війна Росії проти України

Загалом триває 736-та доба повномасштабної війни Росії проти України. Протягом останньої доби ворог здійснив 99 бойових зіткнень та завдав 10 ракетних та 105 авіаційних ударів. Також було здійснено 163 обстріли на позиції наших військ та населені пункти. Ці напади стали причиною поранених та загиблих серед мирних жителів. Були пошкоджені будинки, церква та інші об'єкти цивільної інфраструктури.