Росія вдарила по житлових будинках у Сумах: є загиблі

Російська атака на житлові будинки
Російська атака на житлові будинки

Російські терористичні війська атакували Сумську область

8 вересня 2024 року російські терористичні війська вчинили напад на Сумську область, що призвело до загибелі людей та поранень.

Прокуратура Сумської області та голова Сумської обласної військової адміністрації Ігор Кальченко повідомили про серію ударів, які ворог завдав прикордонним територіям та населеним пунктам регіону.

Около 4 годин ранку агресор здійснив авіаудар по дачному масиву у місті Суми. В результаті атаки загинуло літнє подружжя, яке проживало у власному будинку - чоловік 79 років та жінка 77 років. Також постраждали четверо людей, зокрема двоє дітей - 2-річна дівчинка і 8-річний хлопчик.

Атака призвела до значних руйнувань - один будинок було повністю зруйновано, пошкоджено щонайменше 20 приватних житлових будинків і 4 транспортні засоби. Прокуратура Сумської області розпочала досудове розслідування стосовно порушень законів та звичаїв війни, включаючи вмисне вбивство.

За інформацією Ігоря Кальченка, ворог за ніч та ранок здійснив 7 обстрілів прикордонних територій області. Наведено 25 ударів у громадах Сумської, Миропільської, Миколаївської, Есманьської, Свеської та Березівської. Використовувалися різні види озброєння, такі як керовані авіаційні бомби, ракети і міномети.

Правоохоронні органи продовжують фіксувати наслідки обстрілів та збирати докази військових злочинів російських агресорів. Досудове розслідування здійснюється службовцями Служби безпеки України в Сумській області під керівництвом прокуратури області.

Нагадаємо, 1 вересня Росія здійснила ракетний удар по дитячому будинку і центру реабілітації дітей у Сумах.

Читайте також