Росія відкриває університет у столиці Грузії

У Грузії планують відкрити спільний з Росією університет.

Відкриття нового навчального закладу на російські гроші анонсував керівник Грузино-російського громадського центру імені Євгенія Примакова в Тбілісі Дмитро Лорткіпанідзе.Навчання там буде безкоштовним, пише "Эхо Кавказа".

"Зараз конкретно обговорюємо питання створення грузинсько-російського університету. Фінансування візьме на себе РФ. На даному етапі ми підшукуємо відповідне місце для розміщення цього навчального закладу", йдеться у повідомленні.

Лорткіпанідзе заявив, що триває пошук території, на якій буде відкрито університет, його повністю укомплектує російська сторона.

Відкриття російського ВНЗ в Грузії означає, що грузинська сторона провадить російські інтереси.

Підписуйтесь на наш телеграм канал новин - INKORR

За словами експертів, Кремль використовує освіту як ідеологічний механізм.

У Тбілісі розцінюють спробу відкрити російський ВНЗ у столиці як нову хвилю експансії Росії. Там наголошують, що подібні університети створюють розширення впливу російської політики в Грузії.

Грузинська авіакомпанія Georgian Airways запустила транзитні рейси з Москви до Ніцци через Тбілісі. Транзитний рейс з однією пересадкою почав курсувати з 5 липня.

Президент РФ Володимир Путін скасував візовий режим для громадян Грузії. Також скасував заборону для російських авіакомпаній на польоти до Грузії.

Президентка Грузії Саломе Зурабішвілі назвала таке рішення провокацією. Закликала Раду безпеки запровадити візи для громадян РФ.