Росія відмовилася фінансувати нейтральних спортсменів, які виступлять на Олімпіаді

Глава Олімпійського комітету Росії Станіслав Поздняков оголосив про припинення фінансування атлетів, які вибрали нейтральний статус перед участю в Олімпійських іграх. Цю інформацію повідомляють російські ЗМІ.

За словами Позднякова, Олімпійський комітет Росії повністю відмовляється від фінансування спортсменів, які вирішили стати нейтральними. Якщо спортсмен планує взяти участь в Олімпіаді, він повинен дотримуватися правил Міжнародного олімпійського комітету, які передбачають відмову від свого національного олімпійського комітету.

Президент ОКР підкреслив, що ці виплати не стосуватимуться атлетів, які погодилися з умовами Міжнародного олімпійського комітету.

Варто нагадати, що Міжнародний олімпійський комітет дозволив російським та білоруським спортсменам брати участь у Іграх 2024 року у Парижі під нейтральним статусом. Вони зможуть брати участь лише у індивідуальних змаганнях, а не у командних.

Особливості умов для росіян та білорусів:

  • вони будуть змагатися як «Індивідуальні нейтральні атлети» лише у індивідуальних змаганнях;
  • атлети, які підтримують військову діяльність, не будуть прийняті на Олімпіаду-2024. Те ж саме стосується персоналу збірних команд.
  • також не будуть прийняті атлети, які перебувають на контракті у збройних силах Росії або Білорусі, або в інших військових формуваннях.

Як повідомлялося раніше, глава Міжнародного олімпійського комітету Томас Бах захистив своє рішення дозволити білоруським та російським спортсменам брати участь у Олімпійських іграх 2024 року у час загострення військового конфлікту з Україною.

Функціонер підтримав ідею про виняткову відповідальність російської влади за війну з Україною. Водночас, він нагадав, що конфлікт на Сході України - не єдина війна на планеті.