Росія знову атакувала Київ: наслідки

У Києві та області оголошено повітряну тривогу.

Повідомляється про загрозу ворожих дронів. Рухаються на столицю з півночі та півдня одночасно. У столиці працюють сили протиповітряної оборони. Чути вибухи.

"Зафіксовано рух ворожих БпЛА! У регіоні працює ППО. Дотримуйтеся інформаційної гігієни не фотографуйте та не знімайте роботу наших захисників", - повідомляє Київська обласна військова адміністрація.

Підписуйтесь на наш телеграм канал новин - INKORR

Монітори повідомляють, що Київ атакують не менше 10 ворожих дронів.

"Вибухи в столиці. Будьте в укриттях!", - застеріг мер Києва Віталій Кличко.

Усі служби направляються за викликом у Подільський та Голосіївський райони столиці, додав мер.

"Через падіння уламків палає приватний будинок у Дарницькому районі", - повідомив Кличко.

Іще вибух в Подільському районі. У Печерському, внаслідок падіння уламків, горять три авто.

"Печерський район. Теж вибухи. Атака масована! Не залишайте укриттів!, - написав Кличко.

Оновлено 03.25

У Голосіївському та Подільському районах знову пролунали вибухи. Рятувальники і медики їдуть на місця, повідомив Кличко.

Оновлено 03.36

За попередньою інформацією внаслідок падіння уламків у багатоповерховому житловому будинку в Голосіївському районі вибито вікна та вирвані двері в декілька квартирах. Постраждала 27-річна жінка. Її госпіталізували.

Загорілися верхні поверхи. З будинку евакуюють мешканців.

Оновлено 03.41

Також є загоряння в житловому будинку в Подільському районі. Інформація про постраждалих не надходила. Зафіксоване падіння уламків.

Оновлено 03.49

Також зафіксовано падіння уламків в Дніпровському районі столиці, не в житловій забудові. Дані уточнюються, повідомили в КМВА.

Оновлено 04.01

Кличко повідомив про вибух у Святошинському районі. Уламки впали на територію одного з підприємств. Всі екстрені служби працюють на місці.

Нинішня атака РФ на столицю України стала вже 17-ою за рахунком із початку травня.

Уночі 29 травня росіяни застосували дрони Shahed та ракети Х-101/555 по Києву загалом понад 40 повітряних цілей. Завдяки силам ППО вдалося уникнути влучань. Потерпілих унаслідок атаки немає, повідомила військова адміністрація міста.

У ніч на 28 травня ворог атакував Україну дронами Shahed з Брянської області і Краснодарського краю РФ. Українські воїни знищили 58 із 59 дронів. Це була одна з найбільших російських атак іранськими дронами.