Росія зробить ще одну спробу, щоб "виграти війну" - Боррель

Москва не розпочне переговори з Києвом, не зробивши ще однієї спроби "виграти війну".

Вона не піде на перемовини, якщо не виграє. Про це сказав Високий представник ЄС із зовнішньої та безпекової політики Жозеп Боррель, передає CNN.

Підписуйтесь на наш телеграм канал новин - INKORR

"Я бачу концентрацію військ з обох сторін. Я бачу чіткий намір Росії виграти війну. Вона не піде на переговори, якщо не виграє", - сказав він.

Боррель нагадав, що у РФ неодноразово заявляли про намір досягти своїх воєнних цілей.

"Боюсь, що до літа війна триватиме. Путін зібрав там понад 300 тисяч осіб, удвічі більше, ніж було, коли він почав вторгнення", сказав верховний представник ЄС.

Слова Борреля прозвучали в той момент, коли Москва вдарила по Києву серією ракетного вогню в понеділок під час денної атаки, через години після нічного обстрілу української столиці та всієї країни.

Російські терористи атакують українські міста маже щоночі. Запускають дрони та ракети. Через безсилля на фронті окупанти почали терор мирного населення України.

Єдиною відправною точкою для початку діалогу між Києвом та Москвою є виведення всіх російських окупантів з території України, зауважив радник керівника Офіса президента Михайло Подоляк.

Раніше президент Володимир Зеленський ухвалив рішення Ради національної безпеки та оборони про неможливість переговорів з президентом РФ Володимиром Путіним.