Росіяни дистанційно замінували кульковими бомбами місцевість на Сумщині

Російські військові замінували цивільну територію в Шосткинському районі Сумської області

У Сумській області російські військові вночі замінували кульковими осколковими бомбами цивільну територію в Шосткинському районі. Про це повідомила поліція Сумської області у Facebook.

На півночі Сумської області сьогодні вночі росіяни застосували небезпечні боєприпаси – кулькові осколкові авіаційні бомби ШОАБ-0,5. Минулої ночі ворог дистанційно замінував місцевість на території Шосткинського району, а саме поблизу села Марчихина Буда. Російська авіація під час нанесення авіаударів використала касетні бомби РБК-500”, – йдеться у повідомленні.

За інформацією, одна касета з такими бомбами містить 565 авіабомб ШОАБ-0,5 масою по 400 грамів кожна та має широку зону ураження.

За зовнішнім виглядом цей предмет схожий на невеликий м’ячик сріблястого кольору з невеликими виступаючими на корпусі «ребрами». Своїм виглядом може привертати увагу дітей, тому радимо батькам взяти це до відома і попередити близьких про можливу небезпеку. Не радимо чіпати такі знахідки нікому», – застерігають у поліції.

Наразі на місці події працюють співробітники відділу вибухотехнічної служби поліції Сумської області, які очищають територію від цих бомб. У разі виявлення авіабомби ШОАБ-0,5 або будь-яких інших вибухонебезпечних предметів поліція просить терміново повідомляти за телефоном «102».

Нещодавно росіяни скинули авіабомби на Сумщину, в результаті чого загинуло подружжя. В області було зафіксовано чотири вибухи.

Сумська область готується до оборони

Стало відомо, що Сумщина в авральному режимі будує оборонні рубежі. За останні три дні департамент капітального будівництва ОДА уклав 68 контрактів майже на 2 млрд грн.