Росіяни готують новий наступ? ЗСУ оцінили загрози

Підготовка нового наступу росіян? Оцінка загроз ЗСУ
Підготовка нового наступу росіян? Оцінка загроз ЗСУ

Погляд на ситуацію на фронті з боку України

Очільник Ради резервістів Сухопутних військ ЗСУ Іван Тимочко повідомив про спостережуване перегрупування ворожих сил на фронті. Він зазначив, що росіяни поки не завершили свої наступальні дії, а зараз відбувається технічне перегрупування і заповнення складів. Тимочко наголосив, що головне – бути готовими захистити свою країну від будь-яких ворожих задумів і не дозволити їм успішно реалізувати свої плани.

Він також зазначив, що реальні дії Росії можуть залежати від внутрішньоросійських факторів, зокрема від суспільного супротиву мобілізації та економічних проблем, таких як знищення нафтопереробних станцій. Тимочко вважає, що ситуацію буде можна оцінити після повторного вибору Путіна.

Нагадаємо, що аналітики ISW прогнозують, що російські війська можуть спробувати локальні атаки цієї весни і готуватися до нового наступу навіть до літа 2024 року.

Українські військові успішно контролюють висоти на північний захід від Авдіївки, що ускладнює просування російських сил в цьому районі. Однак, російські війська отримали успіхи на заході Запорізької області.

Вже 752 доби триває повномасштабна війна Росії проти України, за минулу добу відбулися 78 бойових зіткнень.

Читайте також