Росіяни повідомили про знищення українського вертольота: розвідка розповіла, що трапилося

Збитий український вертоліт на полі бою
Збитий український вертоліт на полі бою

У Російській Федерації заявили про збиття українського вертольота Black Hawk біля кордону. Проте Головне управління розвідки Міністерства оборони України спростувало цю інформацію і навіть показало відео гелікоптера.

Військовий кореспондент Євген Піддубний повідомив, що росіяни збили український гвинтокрил біля Лукашівки на Чернігівщині. Він припускає, що це може бути вертоліт UH-60 Black Hawk.

Піддубний стверджує, що на борту вертольота, ймовірно, знаходилося до 20 осіб. Він також зазначив, що українські військові мали намір вторгнутися на територію Козинки, Бєлгородської області, для контролю над цим населеним пунктом.

Проте Головне управління розвідки Міністерства оборони України спростувало цю інформацію.

В розвідці заявили, що всі вертольоти Black Hawk Міністерства оборони України знаходяться у відмінному робочому стані, а їхні екіпажі продовжують виконувати завдання.

Раніше росіяни повідомляли про знищення трьох сотень бійців ЗСУ вакуумною бомбою.

Російські пропагандисти також поширювали фейки про те, що Україна збирається мобілізувати три мільйони бездітних жінок у разі затягування війни або збільшення чисельності ворожої армії.

Нагадаємо, росіяни розповсюджують фальшиві новини про те, що в Одесі приховують українських військових, органи яких вилучили для продажу. Ці відеозаписи використовуються ворожою пропагандою для кампанії під назвою "Чорна трансплантологія".

Росія проводить кампанію дезінформації щодо ситуації на півдні України. Пропагандисти поширюють нову хибну інформацію про "евакуацію держслужбовців з Херсона".

Також російські пропагандисти поширюють інформацію про те, що Україна планує здати Харків. Це також є хибним повідомленням.

Читайте також