Росіяни в Італії розклеїли пропагандистські плакати проти Зеленського

У Італії росіяни виставляють пропагандистські листівки з фотографіями Володимира Зеленського і Олени Зеленської, щоб створити враження, що люди втомилися від президента та України. Про це повідомили у Центрі протидії дезінформації при РНБО.

Ворожі TG-канали розповсюджують відеозаписи з дискредитаційними плакатами президента України Володимира Зеленського та Олени Зеленської. Цей контент супроводжується підписом "Рим, Італія. Наші дні. Зеленського показують на всіх вулицях. Судячи з плакатів, його не люблять скрізь".

Центр протидії дезінформації отримав інформацію від Посольства України в Італії та МЗС, що листівки були розклеєні росіянами для поширення пропагандистського контенту з метою "створити враження втоми від президента та України".

"Зараз листівки дискредитаційного змісту прибрані, а посольство України в Італії працює над запобіганням подібних акцій російських пропагандистів у майбутньому", - йдеться в повідомленні. 

Раніше повідомлялося, що Росія розпочала кампанію з дискредитації нового Головкого ЗСУ. Росіяни намагаються навʼязати образ "радянської та російської" людини. Для цього вони шукають його родичів у РФ, "друзів родини", які дають коментарі та поширюють його в інформаційному просторі з відповідним контекстом. Головна мета цієї кампанії - дискредитація Головкого ЗСУ і зниження довіри до ЗСУ.