Російська ППО у Криму стала вразливою для ударів України – ISW

Російська ППО у Криму стала вразливою для ударів України – ISW

Засоби протиповітряної оборони Росії в Криму роблять півострів вразливим до ударів ЗСУ

Аналітики Інституту вивчення війни висловили свої висновки стосовно "захисту" окупованого Криму російськими військовими за допомогою засобів протиповітряної оборони (ППО). Вони зазначили, що збільшення кількості засобів ППО на півострові робить його вразливим до атак Збройних Сил України.

"Постійні удари українських військ по російських об'єктах в Криму спонукають російську сторону до посилення системи ППО для захисту баз і логістичної інфраструктури. Однак подальші українські атаки на такі засоби ППО можуть зробити півострів непридатним для російської військової діяльності", - повідомили аналітики.

Аналітики посилаються на слова очільника Генерального управління розвідки Міністерства оборони України Кирила Буданова, який зазначив, що російські війська розмістили в Криму місильну систему ППО С-500, що є модернізованою версією С-300. Він також зазначив, що російські війська досі не випробували цю систему у бою, вона ще є експериментальною.

За повідомленням видання Forbes, аеродром Бельбек в Криму став "пасткою" для російської протиповітряної оборони, оскільки вдалося завдати декількох успішних ударів по засобах ППО біля аеродрому. За даними видання, можливо, було знищено елементи чотирьох або п'яти батарей С-400 під час атак, але загалом російські військові мають понад 50 батарей С-400.

"Поточні дії України стосовно російської протиповітряної оборони в Криму можуть призвести до залучення додаткових засобів ППО з боку Росії, що робить їх більш вразливими до подальших ударів від України", - наголошують аналітики.

За оцінками експертів, українські сили можуть стремитися ослабити російську протиповітряну оборону на Криму, що дозволить Україні використовувати винищувачі F-16 та інші пілотовані літаки більш ефективно у майбутньому.

Джерело: Українська правда

Читайте також: