Російські атаки на Авдіївку провалилися - ISW

Зруйновані групи російських загарбників в Авдіївці
Зруйновані групи російських загарбників в Авдіївці

За останні доби російські спроби атакувати Авдіївку в Донецькій області зазнали невдачі. За даними Інституту вивчення війни (ISW), наступ російських загарбників стикається з опіром, що може перетворитись на "биття в бетонну стіну". У звіті зазначається, що російські сили продовжують атаки в районах на північ і південь від Авдіївки, однак поки що вони не здобули значних успіхів.

Аналізуючи джерела, ISW заявляє, що російські сили просунулися на південь від Красногорівки і на південний схід від Первомайського, що підтверджується геолокаційними кадрами, опублікованими 12 і 13 жовтня. Проте немає достатніх доказів того, що російські сили вже контролюють Авдіївський коксохімічний завод, про що свідчать повідомлення російських джерел.

За інформацією українських військових, ЗСУ продовжують відбивати атаки російських сил навколо Авдіївки. Російський військовий блогер зауважує, що ЗСУ використовують мінні поля для уповільнення просування росіян у напрямку Авдіївки.

Крім того, один з військових у 4-й бригаді ЛНР заявив, що точність російської артилерії поблизу Авдіївки знижується через зношені стволи. Він також висловив занепокоєння тим, що російські генерали можуть неправильно витлумачити обмежене просування і спробувати прискорити наступальні зусилля. Військовець вважає, що таке неправильне тлумачення може призвести до того, що російські сили продовжуватимуть атакувати з усіх сил поки не вичерпаються.

За даними DeepState, росіяни продовжують атаку на Авдіївку, використовуючи значну кількість військовослужбовців. Атаки здійснюються з боку Водяного, Красногорівки, Невельського та Крутої Балки. Проте ЗСУ успішно відбивають ці наступи і продовжують захищати місто.

Читайте також