Російські пропагандисти заявили, що в терміналі "Нової пошти" зберігалося західне озброєння: оператор показав фотографії, які це заперечують

Російські пропагандисти стараються оправдати ракетний удар по терміналу "Нової пошти" в Харкові.

Ольга Скабєєва заявила, що, виглядає, там була західна зброя, вона розповіла це під час однієї з пропагандистських програм.

У Харківському терміналі сортували та відправляли, як зазвичай, і в момент російського удару, товари із продуктами, валізи з речами, гуманітарну допомогу, велосипеди, шини й диски.

Цей термінал обробляв відправлення для Харкова та області, тобто для тих людей, які щодня живуть під обстрілами, заявив і опублікував фото співвласник "Нової пошти" Вячеслав Климов.

Також він надав фотографії з вмістом вантажівок, які стояли на терміналі під час ракетного обстрілу.

"Нова пошта - невід'ємна частина українського суспільства. Ми доставляємо посилки, товари, те, що зв'язує людей із мирним життям, турботу рідних, необхідні речі. Допомагаємо багато благодійним і волонтерським організаціям. Ми обробляємо велику кількість гуманітарних товарів, зокрема тих, що надсилаються нашим військовим. Але жодної зброї у нас ніколи не було", - наголосив Климов.

Співзасновники "Нової пошти" повідомили, що компанія облаштовуватиме невеликі бомбосховища всередині сортувальних терміналів.

Вони повідомили, що в терміналі в Коротичі, в який 21 жовтня вдарили російські ракети, також є бомбосховище. Однак від початку оголошення повітряної тривоги до удару було занадто мало часу, щоб дістатися до укриття.

Росіяни нанесли ракетний удар по терміналу "Нової пошти" у селищі Коротич Харківського району ввечері 21 жовтня. На місці удару правоохоронці знайшли уламки ракети С-300.

Обстріл був здійснений двома ракетами типу С-300 з території Бєлгородської області Російської Федерації. Внаслідок атаки РФ загинули шестеро людей, 17 осіб поранено.