Російський терор: Зеленський сказав, що потрібно для захисту України

Зеленський про захист України
Зеленський про захист України

Президент Зеленський: російські терористи застосували понад 400 ракет та 600 "шахедів"

Президент України Володимир Зеленський повідомив, що за останній місяць російські терористи на території України випустили більше 400 ракет різних типів, понад 600 мін "шахед" і понад 3 тисячі керованих авіабомб. Про це він написав у своєму Телеграм-каналі.

За словами Зеленського, російські атаки не обмежуються лише прифронтовими територіями та прикордонними громадами, вони поширюються на різні міста та села України. Зокрема, велика увага приділяється Харкову, який з перших днів війни став метою атак з боку терористів.

"Тепер російські терористи застосовують також авіабомби проти Харкова. Це щоденні знущання та болі, щоденні втрати у місті. Зруйновано критичну інфраструктуру, щодня руйнування звичайних житлових будинків", - підкреслив Зеленський.

Зеленський також зазначив, що місто могло б вижити ці атаки, якби було укрито системами протиповітряної оборони, зокрема американським ЗРК Patriot. Він відзначив ефективність цих систем в руках українських військових і закликав до надання Україні надійних систем ППО для захисту міст і громад.

"Цього не буде, коли Україна отримає надійні системи ППО, які можуть врятувати життя наших людей та повернути безпеку нашим містам. 'Петріоти' в руках українців довели, що всі форми російського терору можуть програти. І це потрібно – потрібно для нашого Харкова та всіх інших міст та громад, чиє життя зараз під російськими ударами", - зауважив президент.

Раніше Зеленський заявив, що українські сили відповідають на атаки російських терористів "дальнобійними" удари. Однак, він наголосив, що для повного захисту необхідні надійні системи протиповітряної оборони.

Читайте також

Поразка України як можливість
сьогодні, 14:58 39 переглянули
Поразка України - шанс для розвитку