Російську фігуристку Валієву дискваліфіковано через допінг

Спортивний арбітражний суд дискваліфікував російську фігуристку Камілу Валієву на чотири роки за вживання допінгу

Спортивний арбітражний суд (CAS) прийняв рішення про дискваліфікацію російської фігуристки Каміли Валієвої на період з 2021 по 2025 роки. Таке рішення було прийнято після того, як Валієва була засуджена за вживання заборонених препаратів.

Валієву визнано винною у вживанні заборонених препаратів. Росіянку дискваліфікували на чотири роки.

Факт вживання заборонених речовин був виявлений у грудні минулого року під час тривання чемпіонату Росії, але інформація про це стала відома широкій публіці лише після закінчення Олімпіади-2022, де російська команда з фігурного катання зайняла перше місце, проте була позбавлена медалей через участь Валієвої у скандалі.

Валієва буде позбавлена всіх нагород з грудня 2021 року

CAS затвердив дискваліфікацію Валієвої на чотири роки, але відлік триватиме з грудня 2021 року, коли було зафіксоване перше порушення. Згідно з рішенням, всі нагороди, отримані Валієвою із грудня 2021 року, будуть анульовані.

Міжнародний олімпійський комітет розгляне позбавлення Росії золота Олімпіади-2022

Міжнародний олімпійський комітет (МОК) також відзначив скандал навколо Валієвої і вирішив розглянути питання щодо позбавлення команди Олімпійського комітету Росії золотих медалей, виграних на Олімпіаді-2022. Зараз російські фігуристи знаходяться відсторонені від міжнародних змагань через активну агресію Російської Федерації проти України.

Заключні слова

Російська фігуристка Каміла Валієва потрапила у допінг-скандал. Однак, враховуючи вплив російського лобі у цьому виді спорту, є ймовірність, що російські спортсмени зможуть уникнути покарання і зберегти золоті медалі, які були здобуті у командних змаганнях.