Розчарувався у власному народові, – росіянин про рішення долучитись до ЗСУ

Росіянин приєднався до ЗСУ через незгоду з режимом Кремля

Росіянин, який жив у Москві, вирішив долучитися до складу Збройних сил України через свою незгоду з «фашистською путінською Росією». Він приєднався до Сибірського батальйону, який складається переважно з представників корінних народів Сибіру.

Цей батальйон складається з військових, які виступають проти режиму Кремля, тому вони вирішили приєднатися до ЗСУ. Батальйон отримав поповнення новою групою бійців, які вже проходять інтенсивне навчання та володіють українською мовою.

«Чому я тут? Тому що я не хотів бути частиною фашистської путінської Росії. Тому що я розчарувався у власному народі. Тому я захотів ще на початку війни приїхати сюди та воювати за вільну Україну», – розповів військовий із позивним «Карабас», який до початку війни жив у Москві.

Хоча чоловік офіційно є громадянином Росії, він стверджує, що не має нічого спільного з цією країною.

«Я хотів жити по совісті, по честі. Але якщо моя країна, хоча я вже не можу називати Росію своєю країною, воює, я також, я так вважаю, мушу воювати проти Росії. Я вважаю, що нас має бути набагато більше. Нас має бути десятки, сотні тисяч. Зараз я цього не бачу, але сподіваюся, що колись так буде», – зазначив «Карабас».

Склад «Сибірського батальйона» також включає добровольців з Якутії, Бурятії та інших регіонів Росії. Інший військовий з позивним «Грифін» поділився, що він відчуває себе ізгоєм.

«Я відчув полегшення, коли остаточно вирішив, що йду в «Іноземний легіон». Я відчув моральне полегшення, що я прийняв правильне рішення, проте воно було дуже складним».

Інший доброволець з позивним «Холод» вважає, що російський уряд вкрав багато можливостей та майбутнього у свого народу. Він стверджує, що це вияв наслідком негативного відбору, коли до влади потрапляють найаморальніші та безпринципні люди. За його словами, перемога настане, коли це зміниться.

Перш ніж добровольці батальйону підпишуть контракт та вступлять до ЗСУ, вони проходять ретельну перевірку, яка може тривати до року. Деякі підрозділи «Сибірського батальйону» вже брали участь у боях під Авдіївкою на сході України.

Нагадаємо, що триває 665-та доба повномасштабної війни Росії проти України.

За останню добу було 87 бойових зіткнень. Оборонні сили завдали ударів по районах зосередження військових сил противника та знищили його засоби озброєння і техніку.