РПЦ покарала відомого архімандрита,який виступив проти війни і викрив злочинну суть «русского мира»

РПЦ ухвалила рішення про усунення архімандрита Говоруна

Голова Російської православної церкви прийняв рішення про позбавлення священного сану архімандрита Кирила Говоруна, який виступив проти війни РФ з Україною. Пресслужба РПЦ повідомила про це.

Ця подія відбулася після того, як Говорун став співавтором декларації католиків, в якій було відкинуто концепцію "русского мира" як лженауку.

Згідно з повідомленням РПЦ, "на підставі рішення єпархіального церковного суду Московської єпархії від 31.10.2023 р. архімандрит Кирило Говорун позбавляється священного сану за порушення 25-го правила Святих Апостолів". За це правило можуть позбавити священика священного сану за "блудодіяння, клятвопорушення чи крадіжку".

У грудні 2023 року Єпархіальний церковний суд Московської єпархії позбавив Говоруна священного сану та передав його під церковний суд за його службу в Києві з духовенством Константинопольського патріархату. РПЦ вважає це клятвозлочином.

Цікаво, що архімандрит Говорун звинуватив митрополита Леоніда Горбачова, близького до патріарха Кирила, у гомосексуальності. У відповідь Леонід заявив, що звернувся до церковного суду.

Нагадаємо, архімандрит Говорун розкрив брехню РФ щодо української церкви, яка фінансується Московським патріархатом за гроші Вадима Новинського.