РПЦ створила приватну компанію для війни в Україні

РПЦ створила приватну компанію для війни в Україні

Українська Служба безпеки повідомляє, що Російська православна церква створює приватну військову компанію для участі в війні проти України. За документами, одна з таких компаній, під назвою "Андріївський хрест", базується у Кронштадтському Морському соборі у Санкт-Петербурзі, де її представники вербують прихожан для бойових дій на передовій. Перевагу надають тим, хто має військовий досвід, і після зарахування до компанії претенденти проходять спеціальну підготовку.

Фінансування ПВК здійснюється представниками фінансово-промислових груп, що мають близькі зв'язки з президентом Росії Володимиром Путіним. Гроші надходять на рахунки РПЦ у вигляді благодійних внесків та пожертвувань на будівництво храмів.

Служба безпеки України працює над встановленням обставин і притягненням винних до відповідальності. Розслідування також виявило інформацію про авіакатастрофу, що сталася в Тверській області, у результаті якої загинули Евге́ній Пригожин і ще два пасажири, один з яких був командиром, а інший - терористом, що діяв у складі ПВК.

  • Підготовка найманців РПЦ
  • Фінансування фінансово-промислових груп
  • Авіакатастрофа з участю Евге́нія Пригожина

Читайте також: