Християнську святиню вщент зруйнували

Християнську святиню вщент зруйнували

Християнську церкву "Гробу Господнього" в Єрусалимі18 жовтня 1009-го повністю зруйнував халіф Фатимід Аль-Хакім бі-Амр Аллах.

Вшановувати місце розп'яття, поховання і воскресіння Ісуса Христа почали ще перші християни. Тоді воно було ще за міською межею Єрусалима. Споруджена церква 335 року. Руйнувалася декілька разів 614, 1009, 1244 років.

Церкву на місці Гробу Господнього закладено Святою Єленою. До складу храмового комплексу ввійшли ймовірне місце Голгофи і місце обретіння Животворного хреста. Храмовий комплекс існував без суттєвих змін до загарбання 614 року Єрусалима перським царем Хосровом ІІ.

Подписывайтесь на наш телеграм канал новостей - INKORR

"Безумний правитель" Халіф Аль-Хакім 1009-го запровадив масові вбивства і винищення християн Єрусалима, руйнував християнські храми. Зруйнував вщент і Храм гробу, переслідував християн. У середині XII ст. хрестоносці з розмахом відбудували храм у величавому романському стилі, надавши йому зовнішнього вигляду, за яким він відомий і дотепер.

Сучасний Храм Гробу Господнього поділений між шістьма конфесіями християнської церкви, є однією з найвідвідуваніших святинь християнства.

В фортеці Ель-Мансура біля Каїра 8 лютого 1250 року армію християн вщент розбили. В полон до мусульман потрапив король Франції Людовик IX з двома братами. Cьомий хрестовий похід закінчився поразкою християн.

Єгипет залишається осередком ісламу, а Людовік IX за 20 років йде у Восьмий, останній хрестовий похід, в якому і помирає.

Читайте также: