Християнську святиню вщент зруйнували

Християнську святиню вщент зруйнували

Церкву "Гробу Господнього" в Єрусалимі повністю зруйнував халіф Фатимід Аль-Хакім бі-Амр Аллах 18 жовтня 1009 року.

Від самого початку, перші християни почали шанувати місце розп'яття, поховання і воскресіння Ісуса Христа. На початку воно розташовувалось за межами Єрусалима. Сама церква була зведена у 335 році і була зруйнована кілька разів у 614, 1009 та 1244 роках.

Свята Єлена закладала церкву на місці Гробу Господнього, включаючи можливе місце Голгофи і місце, де був знайдений Животворний Хрест. Храмовий комплекс існував без змін до того часу, коли Єрусалим був захоплений перським царем Хосровом ІІ в 614 році.

Посилання на наш телеграм канал новин - INKORR

Халіф Аль-Хакім, характеризуючи його як "безумного правителя", в 1009 році розпочав масові вбивства і руйнування християн в Єрусалимі, знищуючи християнські храми. Він цілком зруйнував Храм гробу та переслідував християн. В XII столітті хрестоносці відновили цей храм у романському стилі, надаючи йому вигляд, який він має й сьогодні.

Сучасний Храм Гробу Господнього є одним з найпопулярніших місць паломництва для християн. Він ділиться між шістьма конфесіями християнської церкви.

8 лютого 1250 року християнська армія була повністю розбита в фортеці Ель-Мансура біля Каїра. Французький король Луї IX разом із двома братами потрапив у полон до мусульман. Сьомий хрестовий похід завершився поразкою християн.

Єгипет залишився осередком ісламу, а Луї IX після 20 років виступив на восьмий і останній хрестовий похід, на якому й помер.

Читайте також: