Макрон попередив про можливе втручання Франції у війну в Україні: умова

Макрон попередив про можливе втручання Франції у війну в Україні: умова

Президент Франції Еммануель Макрон розповів, що Франція не збирається воювати в Україні, оскільки вона є «державою миру». Але це не означає, що Франція слабка і дасть Росії перемогти.

Як передає Укрінформ, про ситуацію в Україні та дипломатичну і військову роль своєї країни у Європі Макрон розмірковував у новому форматі відповідей на запитання користувачів соцмереж - у суботу ролик було розміщено на його сторінці в соцмережі X.

«Ні, ми не збираємося воювати, хочу вас запевнити. Вже сім років я роблю все у Франції для того, щоб у нас був мир, але бути державою миру не означає бути слабким», - відповів він користувачеві, який запитав його, чи не збирається Франція воювати в Україні.

За словами Макрона, «Франція не є державою війни, а державою миру, але так, якщо ми хочемо миру, ми повинні його захищати». «Ми повинні іноді діяти як стримуючий фактор для нашого супротивника, кажучи йому, якщо ви зайдете занадто далеко, то я не виключаю втручання».

Президент Франції зауважив, що його країна має більше допомагати, постачати більше обладнання українцям, але якщо в якийсь момент «росіяни зайдуть занадто далеко, всі європейці повинні бути готові діяти, щоб зупинити їх».

На його думку, необхідно досягти успіху в тому, щоб відмовити Росію від подальшого просування, оскільки на кону стоїть верховенство права та спільні європейські інтереси.

Нагадаємо, у Польщі відповіли, що буде з українцями призовного віку.

Читайте также: