Салліван розкрив причини затримок військової допомоги Україні від США

Міністр оборони США виділяє кошти
Міністр оборони США виділяє кошти

Радник президента США з національної безпеки визнав затримки в поставках допомоги Україні

Джейк Салліван, радник президента США з національної безпеки, відверто заявив, що поставка допомоги Україні затримується через проблеми логістики, а не через відсутність політичної волі. Про це він заявив під час віртуальної конференції Ялтинської європейської стратегії.

"Це не питання політичної волі. Це питання подолання важкої та складної логістики", - сказав Салліван.

Він також заявив, що Сполучені Штати усвідомлюють серйозність ситуації в Україні і намірують посилити свою підтримку. Найближчим часом очікується анонс нового пакету допомоги, який має надійти до кінця місяця.

Україна та США обговорять питання використання західної зброї

Окрім цього, було приділено увагу питанню використання західної зброї великої дальності проти цілей у російському тилу. Це стане одним з центральних питань на зустрічі між президентами Байденом та Зеленським у Нью-Йорку, де український лідер прибуде для участі в сесії Генеральної Асамблеї ООН.

Генассамблея ООН

Джейк Салліван з ентузіазмом зазначив, що американська сторона очікує можливості обговорити план перемоги у війні з Росією, який Зеленський планує представити. З свого боку, президент Байден намірено використати залишилися місяці свого президентства для досягнення найкращого становища України для перемоги. Раніше повідомлялося, що США знайшли спосіб зберегти фінансову допомогу для України на $5,8 млрд.

Стурбованість щодо можливих російських ударів по атомних електростанціях

Джейк Салліван також висловив стурбованість можливими російськими ударами по українських атомних електростанціях. Він наголосив, що Росія вже атакувала українські атомні електростанції у минулому і це може статися знову.

Атомні електростанції

Раніше міністр енергетики України Германі Галущенко попередив, що подальші російські удари по енергосистемі України можуть призвести до надзвичайної ситуації на одній з робочих атомних електростанцій.

Читайте також