СБУ проводить обшуки у співробітників «Союзу православних журналістів» (фото)

СБУ обшукала Союз православних журналістів

12 березня Служба безпеки України у Києві здійснила обшуки у приміщеннях Союзу православних журналістів. Про це повідомлено на сайті організації.

За словами СПЖ, представники СБУ вилучили комп’ютери та телефони у співробітників, але до цього часу їм не пред'явлено жодних звинувачень.

В пабліках зазначають, що журналістам приписують "інформаційні диверсії". Також уточнюється, що обшуки стосувалися одного з авторів СПЖ та засновника Першого Козацького – Валерія Ступницького.

Агентурна мережа на замовлення ФСБ

За даними СПЖ, ця організація здійснювала інформаційні диверсії в Україні за замовленням ФСБ. Один з керівників цієї групи є представником Московського патріархату.

Варто відзначити, що протягом 2022-2023 років ці канали змінили свою позицію на користь патріотизму, відмовившись від проросійських поглядів. Проте, вони залишаються проти повного відокремлення УПЦ від РПЦ та проти розмов УПЦ з Константинополем.

Раніше СБУ задокументувала підривну діяльність проповідника з Черкаської єпархії УПЦ Московського патріархату, який виправдовував збройну агресію РФ.