СБУ розкрила подробиці атаки дронами на Чорноморський флот

Очільник Служби безпеки України Василь Малюк прокоментував жовтневу атаку дронами на Чорноморський флот Російської Федерації.

СБУ здійснила її пліч-о-пліч із Військово-морськими силами, розповів він в інтерв'ю журналісту Дмитру Комарову.

"На широкий загал неодноразово надходила інформація відносно того, що Служба безпеки України була автором того оперативного задуму і реалізовувала його. Однак, там не лише СБУ працювала", ‒ сказав керівник відомства.

Підписуйтесь на наш телеграм канал новин - INKORR

За його словами, спецслужби та військові співпрацювали також із небайдужими цивільними.

"І це ще раз підкреслює те, що цивільні громадяни роблять доволі великий вклад в нашу майбутню перемогу", ‒ додав Малюк.

Уранці 29 жовтня псевдовлада Криму повідомила про "атаку дронів" на кораблі Чорноморського флоту Росії в акваторії Севастопольської бухти.

Пізніше російське міноборони назвало інцидент "терактом Збройних сил України", який ті нібито готували "під керівництвом британських фахівців". У Лондоні це заперечили.

Офіційний Київ також заперечував свою причетність до подій у Севастополі 29 жовтня. Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба заявив, що за цією "бавовною" стоять "люди доброї волі".

Унаслідок атаки по російських кораблях у Севастополі знищено чи пошкоджено від трьох до 10 кораблів. Серед них кораблі носії ракет "Калібр". Тепер ударна спроможність росіян з моря знизиться, заявили у військово-морських силах України.