СБУ вирахувала росіян, які вбили 24-х цивільних у Херсоні. Обличчя генералів і полковника

У Служби безпеки України (СБУ) є новини про підозру трьом високопосадовцям з Росії, які були причетні до обстрілу міста Херсон та забили життя 24 цивільних осіб.

Згідно з інформацією, опублікованою на сайті СБУ, їм пред'явлені звинувачення деяким генералам і підполковнику із Російської Федерації, які керували обстрілом Херсона. Названі особи - генерал-полковник Олег Макаревич, генерал-лейтенант Аркадій Марзоєв та підполковник Дмитро Жаркіх.

За даними СБУ, генерал Макаревич видав наказ про обстріл міста, наказавши вогневе ураження за розпорядженням без розрізнення цивільних і військових об'єктів. Його спільник - генерал Марзоєв - готувався до масованого удару, а підполковник Жаркіх безпосередньо командував обстрілом.

В результаті цієї атаки загинули 24 цивільні особи, а 51 особа була поранена різного ступеня тяжкості. СБУ підтверджує цей факт.

  • генерал-полковник Олег Макаревич - командувач угрупованням російських військ "Днепр";
  • генерал-лейтенант Аркадій Марзоєв - командувач 22-го армійського корпусу чорноморського флоту країни-агресора;
  • підполковник Дмитро Жаркіх - командир восьмого артилерійського полку берегової оборони 22-го армійського корпусу берегових військ чорноморського флоту РФ.

СБУ повідомила, що генерали та підполковник перебувають на території, яка не контролюється Україною, тому знаходяться в ході заходів для їх притягнення до відповідальності.

У грудні СБУ також висунула звинувачення шести російським генералам, які приймали накази про захоплення українських міст у Харківській області. Серед них - командувач східного військового округу РФ генерал Олександр Чайка та перший заступник начальника російського генерального штабу Сергій Рудський.