СБУ заблокувала поставки комплектуючих до зброї окупантів

Блоковані поставки комплектуючих для зброї
Блоковані поставки комплектуючих для зброї

Кіберфахівці СБУ заблокували поставки комплектуючих до російської зброї

Кіберфахівці Служби безпеки України вже мають результати у блокуванні поставок комплектуючих для російської зброї. Начальник управління Департаменту кібербезпеки СБУ, Ілля Вітюк, розповів про це в ефірі телемарафону.

«Ми здійснюємо перекриття ланцюгів поставок комплектуючих до російської зброї. Один із прикладів – вже заблокували поставку сервомоторів для виробництва 1600 «Шахедів» і 4000 мікросхем для крилатих ракет», – повідомив він.

Крім цього, кіберфахівці СБУ працюють над знищенням ворожих систем радіоелектронної боротьби та радіоелектронної розвідки. Вони також перехоплюють ворожі безпілотники, які координують ракетні та артилерійські удари по Силах оборони.

Розвідувальна інформація, отримана Департаментом контррозвідувального захисту інтересів держави у сфері інформаційної безпеки (ДКІБ), допомагає запобігти людським жертвам і відбити кібератаки, за два роки таких атак було відбито понад 10 тис. більшість з яких були на початковій стадії та мали різну мету: розвідувальну, деструктивну, психологічного впливу або комбіновану.

НАТО передбачає продовження війни Росії ще протягом 2-5 років

За словами представника СБУ, Служба безпеки України веде системну діяльність по підриву ключових галузей Росії, щоб припинити фінансування її війни. Водночас, за даними НАТО, Росія може продовжувати свої військові дії ще від двох до п'яти років.

Читайте також