Ще одна країна ЄС відмовилася від російського газу, - Bloomberg

Знімок підлогової мапи зелено-жовтого прапору ЄС
Знімок підлогової мапи зелено-жовтого прапору ЄС

Відень, визнаний найкомфортнішим для життя містом, здійснює крок до незалежності від російського газу. Компанія Wien Energie ГмбХ оголосила про революційну зміну у своїй енергетичній політиці. Від 2025 року вони повністю відмовляться від використання російського газу, що торкнеться понад двох мільйонів жителів Відня та прилеглих районів. Вони уклали контракти на постачання 10 терават-годин газу з альтернативних джерел, що складає 12% від загального споживання газу в країні. Нові постачальники включають країни Північної Африки, Північного моря та різні виробники зрідженого газу.

"У світлі агресивної війни Росії, незалежність від російського газу стала критично важливою для забезпечення нашої енергетичної безпеки. До 2025 року всі домогосподарства, комерційні споживачі та електростанції працюватимуть тільки на газі не російського походження", - заявив фінансовий директор компанії Петер Ханке.

Відмова Європи від російського газу

Оголошення Wien Energie може знизити напруженість на газових ринках, особливо у світлі припинення постачання російського газу через Україну з початку наступного року. Wien Energie планує продовжити закупівлю газу через Центральноєвропейський газовий хаб, але буде вимагати сертифікати підтвердження походження газу без російських коренів. Компанія використовуватиме сертифікати походження, засновані на технології блокчейн, що робить їх захищеними від підробки.

Незважаючи на те, що альтернативні поставки газу будуть трохи дорожчими за російський, генеральний директор Wien Energie Міхаель Штребль стверджує, що компанія не підвищуватиме цін для кінцевих споживачів.

австрия

Зазначається, що Австрія тривалий час підтримувала тісні зв'язки з російським енергетичним сектором. У 2018 році країна продовжила довгостроковий контракт на постачання газу до 2040 року.

Відень стає прикладом енергетичної незалежності та сталого розвитку для інших європейських столиць.

Але раніше стало відомо, що австрійська авіакомпанія могла обходити санкції та постачати запчастини до РФ.

Читайте також