Сирський ініціював додаткову перевірку СБУ щодо начальника штабу Сил безпілотних систем

Сирський ініціював додаткову перевірку СБУ
Сирський ініціював додаткову перевірку СБУ

Здійснюється перевірка начальника штабу Сил безпілотних систем ЗСУ

Головнокомандувач ЗСУ Сирський прийняв рішення про проведення спеціальної перевірки органами СБУ Романа Гладкого, який обіймає посаду начальника штабу командування Сил безпілотних систем. На час перевірки, Гладкий звільнений від виконання службових обов'язків.

Рішення про перевірку було прийняте після засідання комітету Верховної Ради з питань національної безпеки, розвідки та оборони, повідомляє Генеральний штаб ЗСУ.

Служба безпеки України заявила, що не проводила перевірку Гладкого перед його призначенням на посаду. Згідно з законодавством, такі перевірки не передбачені для цієї посади.

"Згідно з чинним законодавством, начальник штабу командування Сил безпілотних систем призначається наказом міністра оборони за поданням головнокомандувача Збройних сил України. Ця процедура не вимагає додаткових перевірок чи погоджень зі Службою безпеки і є внутрішнім рішенням керівництва Збройних сил України", - зазначили представники відомства.

Однак, в 2020 році СБУ провела перевірку Гладкого щодо його допуску до державної таємниці, за результатами якої не було виявлено перешкод для надання допуску.

Зокрема, в судовому реєстрі є інформація про те, що Гладкий подав позов до СБУ через розпорядження начальника управління в Одеській області про скасування його допуску до державної таємниці.

Читайте також