Ситуація в регіонах: масований обстріл Харкова та загиблі на Донеччині

Протягом минулої доби від ворожих обстрілів постраждали тринадцять регіонів України. Про ситуацію в регіонах станом на 9:00 повідомляють обласні державні адміністрації.

Хмельниччина

Сьогодні вночі під час повітряної тривоги в області сили ППО знешкодили БпЛА типу Shahed. Унаслідок атаки відбулася пожежа на об'єкті критичної інфраструктури. Її оперативно ліквідували. Інформація про постраждалих не надходила. Дані щодо наслідків уточнюються.

Черкащина

Протягом доби в регіоні проставились повітряні тривоги та працювали сили ППО. За попередньою інформацією, без наслідків. Оперативні групи продовжують обстеження території.

Київщина

Уночі область була атакована ударними дронами. У регіоні працювали сили ППО. Внаслідок атаки на одному з об'єктів критичної інфраструктури через падіння уламків виникла пожежа на відкритій території. Її оперативно ліквідували. За оперативною інформацією, потраплянь в об'єкти житлової інфраструктури немає. Жертви та постраждалі відсутні.

Чернігівщина

Протягом доби відбулись шість обстрілів (46 вибухів) в Новгород-Сіверському районі. Завдяки ударом некерованих ракет з гелікоптерів у селі Семенівській громади загорілися приватні житлові будинки та будівлі господарського призначення. Загинула одна людина і одна отримала поранення. Внаслідок обстрілу пошкоджено близько 30 будівель житлової та господарської інфраструктури.

Сумщина

Уночі російські війська здійснили чотири мінометні обстріли прикордонних територій та населених пунктів Сумської області. Зафіксовано 21 вибух. Обстрілів зазнали Миропільська (16 вибухів) та Середино-Будська (п'ять вибухів) громади.

Запорізька область

Російські війська завдали 126 ударів по 22 населеним пунктам області. Противник здійснив три РСЗВ-обстріли Степаногірської та П'ятихатської, 25 БпЛА-атак по Запоріжжю, Гуляйполю, Новоданилівці, Новодарівці, Чарівному Білогір'ю, Малій Токмачці, Щербакам, Роботиному та Лобковому, а також влаштували ракетний удар по Запоріжжю. Було зафіксовано 97 артилерійських обстрілів по Оріхову, Залізничному, Новоандріївці, Гуляйпільському, Левадному, Темирівці, Полтавці, Степаногірському, Кам'янському, П'ятихатському, Плавнів та інших містах і селах на лінії фронту. Внаслідок атаки на Степаногірськ загинув місцевий житель. Також надійшло 18 повідомлень про руйнування житлових будинків та інфраструктурних об'єктів.

Дніпропетровщина

Протягом учорашнього дня ворог обстрілював Нікопольщину артилерією та безпілотниками. Внаслідок обстрілу поранена 65-річна жінка. Пошкодженими стали будівлі та будинки.

Харківщина

Учора ввечері ворог обстріляв Харків шістьма ракетами. Є постраждалі, але немає загиблих. Внаслідок обстрілу постраждали 28 цивільних людей, з них 12 перебувають у лікарні. З постраждалими іноземними громадянами. Поранені в стабільному стані. Обстріляні готель, будинки, лікувальні установи, громадські місця, автомобілі. Уночі також були обстріли з боку ворога.

Луганщина

Учора російські ВПС атакували по Новоселівському, Стельмахівці, Надійському, Білогорівському районах. Противник здійснив 163 обстріли (569 снарядів) протягом доби.

Донеччина

Росіяни здійснили 20 обстрілів по населених пунктах області. Застосовували різні види озброєння, включаючи ракети ОТРК «Іскандер-М», ЗРК «С-300», авіаудари, БпЛА, РСЗВ «Ураган», «Град», артилерію та танки. Булo пошкоджено 48 житлових будинків, дві господарські споруди, адмінбудівлю, лікувальні установи тощо. Загинули чотири особи та поранено 12.

Миколаївщина

Силами протиповітряної оборони знищено один ворожий БпЛА Shahed-131/136. Артилерійський удар фіксувався по селі Солончаки Куцурубської громади. Є пошкодження, але ніхто не постраждав.

Херсонщина

Противник здійснив 71 обстріл (380 снарядів) по всій області. Зокрема, вісім обстрілів (27 снарядів) було по місту Херсон. Були пошкоджені будинки та інфраструктура. Загинули дві людини.

Конфлікт триває вже 676 день. Протягом мінулої доби відбулись 54 бойові зіткнення.