Скільки часу навчають мобілізованих та від чого залежать терміни: роз’яснення ЗСУ

Українських військовозобов'язаних навчатимуть відповідно до усуненого фаху

Українські громадяни, які проходять обов'язкову військову службу, будуть отримувати навчання, яке буде залежати від обраного фаху. Про це заявив начальник служби зв'язків із громадськістю командування Сухопутних військ ЗСУ Володимир Фітьо під час телемарафону.

За його словами, громадяни, які хочуть пройти військову службу на контракті, можуть обрати певну професію або служити у певній частині. Вони отримують відношення і мають можливість проходити військову службу без мобілізації.

«Нові підрозділи та бригади формуються в даний час. Усі професії, всі фахівці потрібні в ЗСУ. Ми надаємо можливість громадянам вибрати фах та проходити навчання на контрактній основі», – пояснив Володимир Фітьо.

Навчання мобілізованих осіб починається з моменту потрапляння до навчального центру. Його тривалість залежить від обраного фаху.

«Якщо фах складніший, то і тривалість навчання збільшується. Може зайняти від місяця до трьох місяців. Деякі мобілізовані також навчаються за кордоном у країнах-партнерах України», – розповів начальник служби зв'язків.

Перед початком виконання військових завдань, мобілізовані особи пройдуть навчання та освоять військову професію.

Раніше Міноборони змінило процедуру оцінки придатності до військової служби та відмінило обмеження для деяких хвороб. Внаслідок цього, чоловіки із вірусними гепатитами, ВІЛ та хворобами психіки стануть повністю придатними до служби у ЗСУ.

Додаткова інформація:

  • Мобілізація в Україні: скільки людей ще потрібно ЗСУ
  • Буданов висловився про мобілізацію та пояснив, чому її не уникнути