Скільки фінансової допомоги отримала Україна з початку вторгнення РФ: Резніков назвав суму

Від початку повномасштабного російського вторгнення Україна отримала від партнерів близько $100 млрд допомоги.

Більше половини з цієї суми виділили США. Про це в інтерв'ю "Укрінформу" повідомив міністр оборони Олексій Резніков.

"Якщо сьогодні розрахувати і оцінити всі пакети допомоги, я думаю, вже під 100 мільярдів доларів ми отримали за час повномасштабного вторгнення", зазначив керівник Міністерства оборони України.

Підписуйтесь на наш телеграм канал новин - INKORR

Він уточнив, що це озброєння та військова техніка.

"Ми отримали в грошах зброї і техніки різної, набоїв, снарядів, і пострілів, я думаю, під 100 мільярдів. Тільки від США більш як 50 мільярдів, уже під 60 підходить. Якщо це помножити на курс гривні, ви побачите, скільки це трильйонів гривень", підкреслив Резніков.

Водночас міністр оборони зауважив, що переважна більшість бюджету МОУ, передбачена Державним бюджетом України, витрачається на грошове забезпечення військових і компенсації.

Міністерство оборони Сполучених Штатів Америки уклало контракт із компанією Raytheon Missiles and Defense на постачання ракет AMRAAM у межах бюджету допомоги Україні.

Сума контракту склала $192 млн. Про це повідомляє пресслужба Пентагону.

Також США оголосили новий пакет військової допомоги Україні на $250 млн.

Допопога передбачає ракети AIM-9M для протиповітряної оборони, ракети для HIMARS, артилерійські снаряди калібрів 155 мм і 105 мм, обладнання для розмінування, Javelin та інші протитанкові системи та ракети.