Скільки ракет і дронів Росія випустила по Києву за рік

Протягом останніх 12 місяців росіяни випустили понад 300 крилатих ракет, 14 балістичних ракет і майже 400 ударних безпілотників типу Shahed у напрямку Києва. Про це повідомив начальник Київської міської військової адміністрації, Сергій Попко.

Зазначено, що нарощування систем протиповітряної оборони є пріоритетом як для Києва, так і для інших міст України. Попко висловив сподівання на підтримку союзників і партнерів України.

Кожен зенітно-ракетний комплекс, Gepard чи Piorun, як сказав Попко, володіє важливим значенням, оскільки вони допомагають зберегти життя та внести вклад в перемогу України.

Він додав, що українські військові протиповітряної оборони вже проявили свою ефективність в створенні систем ППО, які поєднують в собі новітні та старі зразки зброї.

Pопко закликав постачати Україні озброєння, обіцяючи використати його ефективно.

  • У ніч на 23 жовтня росіяни атакували Україну безпілотниками Shahed, керованою ракетою Х-59 і безпілотником невстановленого типу. Протиповітряна оборона знищила 14 безпілотників та авіаційну ракету.
  • 11 жовтня у Брюсселі відбулося 16-е засідання Контактної групи з питань оборони України у форматі "Рамштайн". Україна передусім потребує засобів протиповітряної оборони, заявив генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг.
  • США оголосили про передачу ракет для ППО. Німеччина повідомила про зимовий пакет військової допомоги на близько 1 млрд, який передбачає системи ППО.