Скільки російських активів у світі заблокували за рік ‒ офіційні дані

За рік у світі вдалося заморозити російських активів на понад $58 млрд.

Статки підсанкційних росіян відстежуються по всьому світу, їм суттєво обмежили доступ до міжнародної фінансової системи. Про це йдеться у спільній заяві учасників Міжнародної групи з блокування майна підсанкційних росіян (REPO), оприлюдненій на сайті Міністерства фінансів США.

Підписуйтесь на наш телеграм канал новин - INKORR

"Гарантуємо, що активи Центрального банку Росії та Фонду національного добробуту Росії в нашій юрисдикції залишаються заблокованими та не можуть використовуватися для підтримки військових зусиль Росії", йдеться у заяві.

Міжнародна група з блокування майна підсанкційних росіян об'єднує зусилля урядів США, Австралії, Великої Британії, Німеччини, Італії, Канади, Франції, Японії та Європейської комісії.

На зустрічі групи 9 березня представники цих країн домовилися подвоїти зусилля з пошуку активів, що потрапляють під санкції.

У Сполучених Штатах Америки активно дискутують щодо статусу Російської Федерації, яка здійснює агресію проти України. Потрібен максимально сильний проєкт, який дозволить ізолювати Росію від цивілізованого світу. Про це сказала посол України в США Оксана Маркарова.

Шлях до завершення війни в Україні лише один. Це військова поразка армії Росії, санкції проти РФ, її ізоляція на світових ринках, а також внутрішній саботаж у самій країні-агресорці, вважає радник голови Офіса президента України Михайло Подоляк.