Скільки Shahed мають окупанти для атак по Україні: Гуменюк відповіла

РФ має великі запаси іранських безпілотників Shahed-136.

І вони постійно поповнюються завдяки спонсорам. Про це в ефірі "Апостроф TV" повідомила керівниця об'єднаного пресцентру оперативного командування "Південь" Наталія Гуменюк.

"На жаль, запас Shahed у ворога поповнюється. Це найголовніша проблема для України те, що у країни-спонсора тероризму є свої спонсори. Саме тому вони одержують певну підтримку, завдяки чому проводять свої атаки", розповіла Гуменюк.

Підписуйтесь на наш телеграм канал новин - INKORR

За її словами, росіяни досі мають великий запас цих дронів. Водночас вони можуть використовувати інші способи впливу на українські системи протиповітряної оборони, логістичні маршрути, центри збору зокрема центри допомоги фронту.

"Нагадаю, що ворог не цурається атакувати склади з гуманітарними вантажами, склади Червоного хреста, мирні житлові райони, лікарні, елеватори. Ми маємо справу з терористами, і маємо це усвідомлювати. І пам'ятати, що ми не можемо передбачити наперед, що саме буде застосовуватись і де", додала Гуменюк.

Вона зауважила, що нещодавно окупанти поповнили свій запас дронів, тому атаки продовжуватимуться.

"Однак не треба на них чекати, проте треба бути до них готовими", наголосила Гуменюк.

Іран вкотре заперечив свою допомогу Російській Федерації, яка стосується постачання країні-агресорці ударних дронів Shahed.

Тегеран виступає нібито "за" політичне рішення для якнайшвидшого припинення війни і навіть готовий у цьому допомогти. Про це з посиланням речника МЗС Насера Канані повідомила іранська державна агенція IRNA.

За його словами, звинувачення Володимира Зеленського на адресу Тегерану в постачанні церосіянам ударних дронів є безпідставними.