Скільки ударів по Україні РФ завдала за тиждень: Зеленський шокував цифрою

Розбиті будівлі внаслідок обстрілів
Розбиті будівлі внаслідок обстрілів

Росія завдала 1000 ударів по Україні за тиждень

Президент України Володимир Зеленський повідомив, що протягом минулого тижня Росія здійснила 1000 ударів по Україні за допомогою ракет, КАБів і ударних дронів. Він зазначив, що ці дії Росії свідчать про її повну зневагу до життя людей та намагання поширити терор в регіоні.

Зеленський звернувся до західних партнерів з проханням надати Україні достатню кількість систем протиповітряної оборони (ППО) і далекобійну зброю для ЗСУ. Він закликав також тискати на Росію, щоб вона не встигала адаптуватись до ситуації. Президент наголосив, що мир можна досягти, якщо світ спільно захистить українців і переможе російський терор.

«Захистити життя в Україні достатньою кількістю систем ППО, надати нашим воїнам необхідну зброю з необхідною далекобійністю, тиснути на державу-терориста так, щоб Росія не встигала адаптуватись, – це шлях до наближення миру. Російський терор має програти. Світ здатен це забезпечити», – сказав Зеленський.

У ніч проти 1 червня тривала повітряна тривога в Україні через атаки ракет і безпілотників. Вибухи були почуті у Вінниці, а системи ППО працювали у Київській області. Також вибухи лунали в Запоріжжі. Окупанти атакували енергетичну інфраструктуру у Вінницькій, Дніпропетровській та Львівській областях. Загалом у ніч проти 1 червня Росія атакувала енергооб'єкти в декількох областях України.

Джерела:

- Масований нічний удар по Україні: Зеленський показав відео наслідків

- У нас була довга й напружена ніч: Польща відреагувала на обстріл України

- Масований обстріл України: під удар потрапили дві теплоелектростанції

Читайте також