Скільки заробляє промоутер на місяць в Україні

Промоутер давно стала професією, яку зазвичай пропонують студентам або людям без досвіду. Разом із цим для них головним аргументом стане, скільки заробляє промоутер. Адже кар'єрного росту в такій професії досить мало. 

Робота промоутером може брати досить різноманітною. Що стосується заробітку, то все залежить від кількості відпрацьованих годин. Це стає головним чинником.

Скільки отримують промоутери (на місяць, на день чи на рік)?

Наразі в Україні промоутер, який хоче робота і заробляти, отримує близько 18 тис гривень. Така зарплата є середньою, а в деяких містах навіть високою. 

скільки отримує промоутер

Робота промоутера включає в себе низку процесів, спрямованих на просування продукції, послуг або заходів. Загалом є промоутери, які працюють на хороші компанії і вже там є можливість кар'єрного зростання. Для початку варто розібратися, що робить промоутер. 

Ось його головні обов'язки:

  1. Просування продукції або послуги. Промоутери активно рекламують продукцію або послуги компанії. Вони можуть представляти бренд на ярмарках, виставках, промоакціях, заходах або просто на вулиці.

  2. Залучення уваги. Промоутери займаються активною роботою з потенційними клієнтами, привертаючи їхню увагу до продукції або послуги, використовуючи різні методи, як-от роздача листівок, зразків продукції, проведення конкурсів або демонстрацій.

  3. Проведення презентацій. Залежно від продукції або послуги, промоутери можуть проводити презентації, розповідати про переваги та можливості продукції, а також відповідати на запитання потенційних клієнтів.

  4. Зворотний зв'язок. Промоутери можуть збирати зворотний зв'язок від клієнтів, вивчаючи їхні думки про продукцію або послугу. Такий пункт досить важливий для майбутньої реклами.

  5. Робота на заходах і виставках. Промоутери часто представляють компанію на заходах, виставках, конференціях та інших маркетингових подіях.

Основна мета роботи промоутера — створення певного образу компанії та її продукції.

Робота промоутера вимагає комунікативних навичок, уміння переконливо презентувати товар або послугу, бути доброзичливим і чуйним. Загалом такої професії можна досить швидко навчитися. 

Чому слід звернути увагу на роботу промоутером?

Важливим фактором вибору такої професії є не тільки те, скільки в середньому отримує промоутер, а й як багато він працює, і що може отримати як бонус. 

скільки заробляє промоутер

Робота промоутером може мати кілька переваг:

  1. Гнучкий графік. У більшості випадків робота промоутера передбачає гнучкий графік.

  2. Досвід у маркетингу та продажах. Робота промоутером дає можливість отримати досвід у сфері маркетингу, продажів і презентації продукції або послуги, що може бути корисним для кар'єрного зростання в схожих галузях у майбутньому.

  3. Робота промоутером часто передбачає роботу в команді, що також може бути корисним у майбутньому. 

  4. Деякі заходи та промоакції можуть пропонувати цікаві поїздки.

  5. Додатковий заробіток. Робота промоутером часто пропонує можливість більшого заробітку. Саме тому таку роботу часто обирають студенти. 

Як для першої роботи професія промоутера може стати найшвидшим варіантом для працевлаштування. Навчитися такої професії теж не так уже й складно, достатньо часто комунікувати з людьми і швидко налагоджувати з ними зв'язки. В іншому обмежень для роботи промоутера досить мало. Потрібно мати бажання і час працювати. У деяких випадках це надасть і кар'єрне зростання.