Слова про «білий прапор». Всеукраїнська рада церков зробила заяву

Рада Церков заявила про неможливість капітуляції України

Після висловлювань про "білий прапор" і переговорів з Росією, Всеукраїнська Рада Церков і релігійних організацій заявила, що Україну ніхто не змусить капітулювати.

У заяві зазначається, що Україна стоїть за правду і має право бути самою собою. Капітуляція б спричинила негативні наслідки для Європи і можливо для всього світу.

"Відчули би і здригнулися. Бо – це повторення злочинів Бучі й Ірпеня, це подальші руйнування міст і сіл, причому майже напевно – не лише українських, це діти, які назавжди залишилися дітьми, це ще десятки й сотні закатованих священників, які проповідують Божі заповіді, а не "Русскій мір", це торжество зла на цілій планеті."

Члени Ради Церков зазначають, що піддаватися ворогу - це не мир, а перемога рабства над свободою. Вони закликають захищати свою країну і молитися за перемогу над ворогом і справедливий мир.

Нагадаємо, що Папа Римський Франциск закликав до переговорів і зазначив, що сильнішим буде той, хто матиме мужність підняти білий прапор. Прес-служба Ватикану пояснила, що Папа Франциск закликає до припинення вогню та відновлення переговорів, а не капітуляції України.

Глава УГКЦ Блаженніший Святослав заявив, що в Україні нікому не приходить на думку піддаватися. Посол України при Святому Престолі Андрій Юраш зустрінеться з Папою Франциском, щоб обговорити його заяву про російську війну в Україні.