Що буде, якщо прасувати мокрий одяг

Іноді улюблена річ не встигає висохнути до потрібного часу. Тоді шукаємо варіанти, як одяг зробити сухим.

Вдаємось до всіляких хитрощів. Але в першу чергу хапаємось за праску.

Але мокру річ можна зіпсувати нею. Тому важливо знати, які тканини у мокрому вигляді не бояться прасування.

Що буде, якщо прасувати мокрий одяг

Насправді основне, на що потрібно звертати увагу в такій ситуації з якого матеріалу пошитий одяг чи інші текстильні вироби, які ви збираєтеся прасувати, пише glavred.

Це найперша тканина, яку не варто прасувати, коли вона мокра чи волога. Цей матеріал може не пережити таку процедуру. Прасування такої тканини у мокрому вигляді зробить її тоншою, не такою гладкою і менш привабливою.

Ось з таким матеріалом ситуація майже протилежна. Бавовняні вироби можна гладити трішки вологими. Але в той же час матеріал не повинен бути зовсім мокрим, інакше під час прасування тканина буде розтягуватися.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як зробити праску знову чистою та блискучою - простий спосіб

Не варто сушити бавовняну постільну білизну праскою, адже після цього матеріал втратить м'якість та міцність, які були у нього до цього.

Таку тканину якраз можна і рекомендовано прасувати, коли вона ще волога. Цьому матеріалу таке втручання не нашкодить. Але перед прасуванням потрібно добре струсити тканину, а саме прасування проводити через захисний шар із марлі.

Восени та взимку складніше швидко висушити прання

А найгірше у дощові дні. Сушіння білизни залежить від типу матеріалу, його розмірів та умов, таких як температура та вологість.

Трапляються випадки, коли потрібно щось негайно висушити. У таких ситуаціях нас врятує фен чи праска. А ось використовувати радіатор не найкраща ідея. Цього не слід робити з кількох причин.