Що відбувається у Кліщіївці: офіційний коментар від захисників

У селі Кліщіївка на Донеччині ведуться активні штурмові дії.

Про це у неділю з посиланням на пресслужбу бригади "Лють" повідомили "Суспільне".

"У Кліщіївці ведуться активні штурмові дії, підтвердити стовідсотковий контроль над населеним пунктом станом на зараз не можуть", пишуть.

Захисники порадили дочекатись офіційних зведень Генерального штабу Збройних сил України.

Підписуйтесь на наш телеграм канал новин - INKORR

Раніше керівник Офісу президента Андрій Єрмак опублікував фото із воїнами.

"Україна завжди повертає своє", написав керівник ОП.

Тактичне значення Кліщіївки

Село Кліщіївка знаходиться біля Бахмута.

"Коли ми звільнимо вже Кліщіївку, це для противника буде значним ударом, йому доведеться відходити та закріплюватися на нових рубежах, які він зараз продовжує обладнувати, готує для свого відступу", сказав раніше речник Східного угруповання військ ЗСУ Ілля Євлаш.

Після Кліщіївки військові РФ, найімовірніше, відійдуть у тил, заявив військовий.

На запитання, чи матимуть ЗСУ повний вогневий контроль над Бахмутом у разі звільнення Кліщіївки, речник Східного угруповання військ сказав: "Бій покаже. Але я можу сказати, що втрата Кліщіївки окупантами, повернення її під український контроль створить для них багато клопоту".

За словами командувача Сухопутних військ ЗСУ Олександра Сирського, взяття Бахмута має стратегічне значення, повідомили BBC.

"У першу чергу, Бахмут це центр зосередження основних напрямків і доріг. Ну, наприклад, через Бахмут іде дорога з Дебальцевого, дорога з Сіверська, дорога з Горлівки, дорога з Костянтинівки і дорога зі Слов'янська. Тобто це центр, де сходяться всі ті шляхи", сказав генерал.

Сили оборони ведуть наступальну операцію на Мелітопольському напрямку і наступальні дії на Бахмутському, повідомив вранці Генеральний штаб Збройних сил України.

В ході штурмових дій українські війська оволоділи Андріївкою на Донеччині, сказали у Генштабі.

За 571 день українські воїни знищили понад 272 320 російських окупантів, 8828 броньованих машин ворога, 20 кораблів і катерів, 4620 танків, 316 гелікоптерів і 315 літаків.