SpaceX будує шпигунську супутникову мережу для спецслужб США - ЗМІ

SpaceX будує шпигунську супутникову мережу для спецслужб США - ЗМІ

SpaceX будує мережу супутників-шпигунів за $1,8 млрд

Заснована Ілоном Маском компанія SpaceX будує мережу сотень супутників-шпигунів за контрактом з Національним розвідувальним управлінням (NRO) США. Мета цієї мережі - розширення здатності уряду та військових США виявляти потенційні цілі на Землі. Крім того, це допоможе забезпечити безперервне отримання зображень з будь-якої точки планети для розвідки та військових операцій.

Контракт між SpaceX та NRO на суму $1,8 млрд був підписаний у 2021 році. Про це повідомили джерела, знайомі з програмою. Компанія SpaceX, зокрема її бізнес-підрозділ Starshield, веде будівництво цієї мережі. Раніше The Wall Street Journal вже повідомляв про існування секретного контракту Starshield, але не розкривав деталі програми.

Національне розвідувальне управління підтвердило свою місію з розробки складної супутникової системи та партнерства з іншими країнами та організаціями. Однак, управління відмовилося коментувати роль SpaceX у цих зусиллях.

SpaceX вже є постачальником космічних послуг для Пентагону. Компанія використовує свої ракети Falcon 9 для запуску військового вантажу в космос. Запуск першого прототипу супутника Starshield відбувся у 2020 році, що допомогло SpaceX отримати подальший контракт на $1,8 млрд.

"Національне розвідувальне управління розробляє найефективнішу, найрізноманітнішу та найстійкішу систему космічної розвідки, спостереження та розвідки, яку коли-небудь бачив світ", - заявив речник управління.

Читайте також: