Шпигував за ЗСУ: на Донбасі зловили ворожого інформатора

Служба безпеки України затримала на Донеччині ще одного інформатора російського ГРУ, який шпигував за Силами оборони на Донбасі.

Він збирав для окупантів розвіддані про місця дислокації та шляхи переміщення Збройних сил України в районах Слов'янська, Лиману та Миколаївки, повідомила 30 травня пресслужба СБУ.

"Особливу увагу приділяв маршрутам руху українських військових колон, які переправлялись через річку Сіверський Донець у напрямку Бахмута. Також зловмисник передавав агресору координати місцевих заводів та залізничної інфраструктури. Розвідінформація потрібна була загарбникам для підготовки повітряних ударів по українських об'єктах, зокрема із використанням дронів", ‒ ідеться у повідомленні.

Ворожим поплічником виявився мешканець звільненого Лиману, якого дистанційно завербувала російська воєнна розвідка.

Підписуйтесь на наш телеграм канал новин - INKORR

Для передачі розвідданих він перебував на зв'язку з розвідником штурмового батальйону спецназу ГРУ та навідником танкової роти ворожої тактичної групи "Купол". Комунікацію підтримували через заборонену соцмережу "Одноклассники".

Наразі слідчі Служби безпеки повідомили затриманому про підозру. Фігурант перебуває під вартою. Триває розслідування для встановлення всіх обставин злочину.

Служба безпеки зібрала докази на ворожу пособницю, яка налагодила канал фінансування бойовиків так званої ДНР. Одеситка, яка організувала збір грошей для російських окупантів отримала понад 11 років тюрми. Торік у грудні контррозвідники затримали зрадницю під час контрдиверсійних заходів на Одещині.