Справа Гринкевичів: ДБР має ухвалу на арешт майна Морозюк

ДБР має ухвалу на арешт майна колишньої нареченої Ігоря Гринкевича

За даними Державного бюро розслідувань, було видано ухвалу на арешт майна Софії Морозюк, колишньої нареченої сина відомого бізнесмена Ігоря Гринкевича. Йдеться про дві квартири в Києві, одну квартиру в Харкові та земельну ділянку.

«Слідство має всі необхідні ухвали щодо арешту майна родини Гринкевича. Ми говоримо про чоловіка, дружину, сина, тещу та дівчину-художницю, з якою був заручений син. Окрім відомого бізнесмена та його сина, підозрюються шахраївством та участю в злочинній організації ще троє українців, які співпрацювали з Гринкевичем. Також їхнє майно під арештом», - зазначила радниця з комунікацій ДБР Тетяна Сапьян.

Усі ухвали на арешт майна вже направлено в Міністерство юстиції, і дані про арешт заведено в реєстрі. Офіційна інформація про арешт з'явиться незабаром і буде містити дані про земельні ділянки в різних регіонах України (Київська область, Львівська область, Закарпатська область, місто Львів), автомобілі преміум-класу 2022 року виробництва, а також квартири на імені тещі, дружини та сина.

Також Сапьян зазначила, що більшість майна Софії Морозюк було придбано в умовах війни.

«Що стосується нареченої-художниці, то ухвалено арешт її майна - дві квартири в Києві, одна в Харкові та земельна ділянка. Зверну увагу, що більшість цього майна було придбано під час війни», - додала радниця.

Правоохоронці заявили, що Гринкевичі та Морозюк злочинно діяли, організовуючи схему для заволодіння чужим майном (коштами), шляхом укладення договорів щодо закупівлі товарів, зокрема одягу для військових, з Міністерством оборони за участю кількох контрагентів. Отримана продукція мала неналежну якість і не відповідала своєму призначенню, що є обманом та зловживанням довірою.

Раніше повідомлялося, що ДБР змінило кваліфікацію у справі Ігоря Гринкевича. Також стало відомо, що колишня Романа Гринкевича позичила майже 7 млн гривень у своєї матері.

Читайте також:

  • Крах Романа Гринкевича. Коли кидає не лише наречена…
  • Гринкевичі. Династія, про яку говорить вся Україна
  • Влада Львівщини замітає сліди співпраці з сімейством Гринкевичів