Справа Майдану: Екскомандири «Беркута» отримали підозру

У Майданівській справі, правоохоронці повідомили про підозру двом експравоохоронцям, які організували вивезення та знищення табельної зброї "чорної роти" "Беркуту".

Пресслужба Офісу Генпрокурора повідомила, що колишньому командиру полку та командиру роти ПМОП "Беркут", підпорядкованого ГУМВС України в Києві, було пред'явлено підозру.

Експравоохоронцям інкриміновано перевищення влади або службових повноважень працівником правоохоронного органу, викрадення, привласнення вогнепальної зброї, бойових припасів, вибухових речовин або заволодіння ними шляхом зловживанням службовим становищем, незаконне виготовлення, переробка вогнепальної зброї, незаконне видалення чи зміна її маркування.

Пресслужба Державного бюро розслідувань повідомила, що колишні командир полку та командир роти ПМОП "Беркут", підпорядкованого ГУМВС України в Києві, організували перевезення зброї з території місця дислокації ПМОП "Беркут" та незаконно знищили табельну вогнепальну зброю у різних місцях Києва. Вони розрізали її на частини абразивним матеріалом та видалили механічним способом маркування серійних номерів. Після цього, залишки зброї працівники "Беркуту" скинули в притоці Дніпра - річці Віта та закопували на березі.

Зокрема, було знищено 24 автомати 7,62 мм АКМС, одна снайперська гвинтівка Драгунова, три рушниці 12 мм "Форт-500" та рушниця "Форт-12" калібром 9 мм.

Раніше повідомлялося, що розслідування кримінального провадження щодо 20 колишніх "беркутівців" було завершено. Вони застосували вогнепальну зброю проти учасників мирних акцій протесту у лютому 2014 року, що призвело до загибелі беззбройних активістів.