Справа про постачання авіадвигунів росіянам: колишній "регіонал" постане перед судом

Справа про постачання авіадвигунів росіянам: колишній

Служба безпеки України спільно з Офісом генерального прокурора завершила розслідування і передала до суду обвинувальний акт щодо експрезидента підприємства "Мотор Січ", колишнього "регіонала" В'ячеслава Богуслаєва і директора департаменту зовнішньоторговельної діяльності підприємства Олега Дзюби, яких підозрюють у роботі на Російську Федерацію.

За словами представників СБУ, розслідування показало, що керівництво заводу у Запоріжжі створило транснаціональні канали незаконного постачання оптових партій українських авіадвигунів та запчастин до них до РФ. Вони змовилися з представниками російської корпорації "Ростех" - виробника озброєнь для окупаційних угруповань РФ. Отримані запчастини використовувалися для ремонту та виробництва ударних гвинтокрил, які РФ використовувала для вторгнення в Україну.

Крім того, у квітні минулого року Богуслаєв перешкоджав поставці гелікоптера для потреб Головного управління розвідки Міноборони України. Він наказав своїм підлеглим розібрати повітряне судно на деталі і приховати експлуатаційну документацію.

СБУ повідомила, що Богуслаєва обвинувачують за чотирма статтями: колабораційна діяльність, пособництво державі-агресору, перешкоджання законній діяльності Збройних сил України та інших військових формувань, а також участь у терористичній групі чи терористичній організації.

Особу Дзюби також звинувачують у колабораційній діяльності, пособництві державі-агресору, а також участі у терористичній групі чи терористичній організації.

За ці злочини обом підозрюваним загрожує до 15 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Богуслаєва було затримано СБУ у жовтні минулого року, а після цього йому було обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою. Встановлено, що він має громадянство РФ.

Читайте також: