США, Японія і Південна Корея запровадили нову ініціативу на тлі загрози з КНДР

У суботу Сполучені Штати, Південна Корея та Японія домовилися про прийняття нових заходів у відповідь на загрози Північної Кореї в кіберпросторі. Ці ініціативи включають виявлення зловживання криптовалютою та космічні запуски. Радник Білого дому з національної безпеки Джейк Салліван зробив цю заяву, яку повідомили Reuters.

Нарада з національної безпеки трьох країн відбулася в Сеулі, на тлі попередження Пхеньяном про плани розгортання більшої кількості "супутників-шпигунів".

Салліван зазначив, що ця зустріч була продовженням зобов'язань, висловлених на тристоронньому саміті в Кемп-Девіді, який президент Джо Байден організував в серпні. Там лідери США та їх двох головних азіатських союзників обіцяли зміцнити безпеку та економічну співпрацю.

"Ми також запустили нові трьохсторонні ініціативи, щоб протидіяти загрозам, які походять з Північної Кореї, включаючи її кіберзлочинність та використання криптовалюти для відмивання грошей, а також безрозсудні космічні випробування та запуски балістичних ракет", - заявив радник президента США з національної безпеки Джейк Салліван.

Такео Акіба, радник з національної безпеки Японії, заявив, що "незаконна кібердіяльність" Північної Кореї є останнім викликом. Він також зазначив, що це є джерелом коштів для розвитку ядерних ракет Пхеньяна.

Салліван підкреслив, що країни продовжують підтримувати мир, стабільність та свободу судноплавства в Східному і Південно-Китайському морях.

Нагадаємо, Північна Корея оголосила про намір запустити невдовзі більше "супутників-шпигунів" для збору інформації про військові дії своїх супротивників. Військовий розвідувальний супутник, який їм недавно вдалося запустити, розпочне свою місію в грудні цього року.

Крім того, Північна Корея оголосила про успішний запуск балістичної ракети, в якій був встановлений шпигунський супутник. Сам лідер Ким Чен Ин особисто спостерігав за цим запуском. Північна Корея також планує відправити декілька інших шпигунських супутників для подальшого спостереження за Південною Кореєю та іншими регіонами.

Слід зазначити, що країни "Великої Сімки" засудили незаконні запуски балістичних ракет Північної Кореї та її військову співпрацю з Росією.