США готують низку ініціатив для посилення позицій України , – Карпентер

США планують допомогти Україні у зміцненні позицій
США планують допомогти Україні у зміцненні позицій

Адміністрація президента США Джо Байдена готує низку ініціатив для підтримки України. Про це повідомив директор по Європі у Раді з питань нацбезпеки Білого дому Майкл Карпентер 21 вересня.

За словами Карпентера, Білий дім знаходиться у стійкій комунікації з українською стороною, але деталей плану перемоги президента Зеленського ще не знає. Президент України бажав особисто поінформувати Байдена про розроблений план.

"І коли це станеться, я впевнений, що президент буде дуже зацікавлений у різних деталях і в тому, як вони поєднуються: військовий, економічний, дипломатичний аспект. Усе це важливо. І тому я думаю, що коли вони зустрінуться, це буде дуже цікава та предметна розмова",

сказав Карпентер.

Карпентер також зазначив, що адміністрація Байдена запускає кілька програм підтримки України, які будуть реалізовуватися протягом найближчих днів і місяців. Основна увага буде приділятися наданню критично важливих ресурсів для зміцнення бойової здатності українських військових.

"Слід пам'ятати, що ми вже витратили багато грошей з закону про додаткове фінансування, отже коштів залишилося небагато, але ми будемо надавати пріоритет найважливішим можливостям, які посилять Україну на полі бою. Ми зробимо все можливе, щоб у найближчі тижні надіслати якнайшвидше якомога більше військової допомоги",

додав Карпентер.

Попередньо Джо Байден вказав, що необхідно допомогти Україні в будь-який спосіб.

Читайте також