США і Південна Корея розпочали масштабні військові навчання

Військові навчання США і Південної Кореї
Військові навчання США і Південної Кореї

Сполучені Штати Америки і Південна Корея розпочали спільні військові навчання з метою зміцнення своєї спільної оборони.

За даними телеканалу ABCNews, в понеділок американські та південнокорейські війська розпочали обширні навчання, спрямовані на посилення їхньої спільної оборони від ядерної Північної Кореї, яка знову звинуватила своїх союзників у провокаціях з метою агресії.

Ці щорічні літні навчання проводяться на фоні підвищеної напруженості на Корейському півострові, оскільки Північна Корея продемонструвала свою зброю, а спільні військові навчання США і Південної Кореї стали більш інтенсивними.

Минулої ночі Північна Корея отримала повідомлення, що США та Південна Корея розпочали провокаційні військові навчання проти нас. Ми наголошуємо, що ми маємо право на двосторонню оборону та те, щоб розвивати нашу ядерну програму як реакцію на такі загрози. — заява Міністерства закордонних справ Північної Кореї

США і Південна Корея описують ці спільні навчання як оборонні за своєю природою і з кожним роком розширюють і покращують свою підготовку, щоб впоратися з різними загрозами з боку Північної Кореї.

Деталі навчань

Навчання під назвою Ulchi Freedom Shield триватимуть 11 днів, починаючи з 19 серпня і закінчуючи 29 серпня. Вони включають комп'ютерні військові ігри, а також близько 40 різних типів полевих навчань, включаючи бойові стрільби. Програма навчань акцентується на посиленні готовності до різних загроз з боку Північної Кореї, таких як ракетні атаки, блокування GPS і кібератаки, а також враховує уроки, отримані з попередніх збройних конфліктів.

Понад 19 000 південнокорейських військовослужбовців прийматимуть участь у цих навчаннях, які проводяться паралельно з навчаннями з цивільної оборони і евакуації, починаючи з понеділка і завершуючися в четвер. Програми цивільної оборони базуватимуться на сценаріях ядерної атаки з боку Північної Кореї.

Американські військові представники не розкрили кількість американських військовослужбовців, які візьмуть участь у навчаннях, і чи будуть задіяні американські стратегічні активи. Однак, протягом останніх місяців США збільшили свою військову присутність у регіоні, розгорнувши далеконесучі бомбардувальники, підводні човни і авіаносні ударні групи для спільних навчань з Південною Кореєю та Японією.

Реакція Північної Кореї

Ці навчання можуть викликати ворожу реакцію з боку Північної Кореї, яка активно розвиває свою ядерну програму і висловлює усні загрози ядерними конфліктами проти Вашингтона і Сеула.

Джерело: Українська правда

Читайте також