США і союзники домоглися прогресу у використанні активів РФ для України - ЗМІ

Документи після перемов США з Україною
Документи після перемов США з Україною

США та їхні партнери по Великій сімці працюють над тим, щоб виділити Україні допомогу замороженими активами РФ, повідомляє Reuters. Це може забезпечити мільярди доларів на рік для підтримки України в боротьбі з вторгненням Росії. Брент Нейман, помічник міністра з міжнародних фінансів, заявив, що США та G7 розглядають можливість надання більшої суми допомоги. Одна з опцій - надати аванс, пов'язаний з майбутніми надходженнями. Це дозволить швидко підтримати Україну і показати Путіну, що він не зможе пережити Україну та її партнерів.

США закликають Велику Британію, Канаду, Францію, Німеччину, Італію та Японію швидко ухвалити рішення щодо виділення кредиту, забезпеченого замороженими активами, до 50 мільярдів доларів. Міністр фінансів США Джанет Єллен повідомила, що щороку такі активи приносять до 5 мільярдів доларів прибутку. Нейман також сподівається на те, що Україна і її кредитори незабаром дійдуть угоди щодо реструктуризації боргу, щоб стабілізувати ситуацію.

У Києві є облігації на суму 19,7 мільярда доларів, які мають бути погашені до 2035 року. З урахуванням відсотків, Україна винна 23,6 мільярда доларів. Крім того, є ще 2,6 мільярда доларів зобов'язань перед інвесторами, які розглядаються на предмет перегляду.

Джерело: УНІАН

Читайте також