США тиснутимуть на Нідерланди через співпрацю з Китаєм - ЗМІ

США тиснутимуть на Нідерланди через співпрацю з Китаєм - ЗМІ

Адміністрація президента США намагається заборонити компанії з Нідерландів обслуговувати інструменти в Китаї

За даними Reuters, керівник експортної політики США Алан Естевес планує зустріч з офіційними особами уряду Нідерландів і ASML Holding NV з метою встановлення тиску на Нідерланди та їх заборону компанії ASML обслуговувати деякі інструменти в Китаї.

МЗС Нідерландів підтвердили майбутню зустріч, але не розкрили деталей щодо порядку денного.

"Нідерланди завжди проводять продуктивні дискусії з нашими партнерами. Зустріч офіційних осіб наступного понеділка - це один з прикладів", - повідомили в міністерстві.

Reuters вказує, що зустріч має на меті переконати союзників приєднатися до зусиль США з придушення здатності Китаю виробляти передові чипи.

"Минулого року Huawei, який опинився під санкціями, здивував світ новим телефоном, оснащеним складним чіпом", - повідомляє Reuters.

Джерела заявили, що Нідерланди обмежили використання певного обладнання глибокого ультрафіолету для китайських клієнтів і частково відкликали одну ліцензію, але їх обмеження не суперечать американським правилам, які забороняють американським компаніям обслуговувати обладнання на китайських заводах.

Алан Естевес публічно заявив, що США просили союзників перешкодити місцевим компаніям обслуговувати певні інструменти для виробництва мікросхем для китайських клієнтів.

Джерело: РБК-Україна

Читайте також: