США відмовили у візі дипломату РФ, який збирався на сесію Генасамблеї ООН

США відмовили російському дипломату в отриманні візи для участі в сесії Комітету з інформації ГА ООН

Перший заступник постійного представника РФ при ООН Дмитро Полянський заявив, що участь представника російської делегації в роботі Комітету з інформації ГА ООН була зірвана через відсутність візи, хоча документи були подані своєчасно.

"Було зірвано участь у роботі 46-ї сесії Комітету з інформації ГА ООН представника російської делегації через невидачу йому візу, незважаючи на своєчасно подані документи", - заявив перший заступник постійного представника РФ при ООН Дмитра Полянського.

Російська сторона заявила, що США зловживають своїм становищем, як країни, що приймає штаб-квартиру ООН, і назвала таке рішення "грубим порушенням зобов'язань".

У Росії заявили, що США нібито зловживають становищем країни, яка приймає штаб-квартиру ООН. Російський дипломат назвав це "грубим порушенням зобов'язань".

Минулого року, главі МЗС РФ Сергію Лаврову довелося летіти до Північної Македонії на зустріч ОБСЄ через Грецію, оскільки Болгарія закрила повітряний простір для його літака через наявність представника МЗС РФ Марії Захарової на борту.

Джерело: УНН